miercuri, 30 octombrie 2013

Presedintele Republicii Moldova la summitul CSI de la Minsk - o lectie de demnitate

Ne bucura faptul ca, in sfarsit, la summitul CSI, care a avut loc recent la Minsc presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofte a dat dovada de demnitate, refuzand acceptarea medaliei comemorative in varianta pregatita de rusi pentru serbarea a 70 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Ma bucura, de asemenea, argumentarea refuzului facuta de un presedinte al Republicii: prezenta pe medalie a secerei si ciocanului reprezinta o blasfemie la memoria sutelor de mii de victime ale regimului comunist in Basarabia.

In sfarsit unii dintre deminitarii nostri s-au debarasat de rusinoasa stare de lachei la curtea imperiala rusa, la curtea unei natiuni care, fara istorie (istoria ei fiind una inventata, furata), fara acele radacini adanci, cu care o natiune este legata de spatiul in care traieste, nici  natiune nu poate fi numita. Este un amalgam de etnii rusificate numite impropriu « rossiane ».

Alaturat gasiti unele argumente privind istoria inventata a rusilor.

Sa ne ajute Dumneyeu sa ajungem cu bine la summitul de la Vilnius, sa fim cu un pas mai aproape de frati in Uniunea Europeana si macar cu cativa pasi mai departe de cei care ne-au adus atatea suferinti in ultimii 200 de ani.


Cu respect,


Valeriu Dulgheru