vineri, 23 decembrie 2011

ATENTIE MEMBRII DE SINDICAT FALTICENI !

S-a dat drumul deciziilor de revizuire!...

Se vor contesta imediat, conform modelului existent pe pagina Departamentului juridic, atat temeiul juridic al pensiei cat si cuantumul (daca este cazul). Cei multumiti cu actualul cuantum trebuie sa stie ca daca pierd calitatea de militar in rezerva este posibil sa returneze maririle ca foloase necuvenite din drepturi de pensie, sa aiba, pe viitor, pensia afectata de scaderea punctului de pensie, sau sa se multumeasca cu suma de astazi care nu va mai valora nimic peste 2-3 ani, cand colegii lor care-si vor dobandi statutul prin justitie vor avea pensii de 6000-7000 de euro, aliniate la pensiile omologilor din NATO.
Cei aflati in procesele de anulare a deciziilor de revizuire, vor completa la inceputul lunii ianuarie si vor introduce ordonanta presedintiala (catre presedintele tribunalului) pentru ca pensia diminuata, prin revizuire, sa se plateasca in continuare la cuantumul existent in decembrie 2011, pana la solutionarea prin hotarare definitiva si irevocabila a dosarului.
Modelul de ordonanta va fi postat in prima saptamana a lunii ian. 2012 si va fi intocmit si in functie de motivarea ICCJ la RIL-ul din 12.12.2011.
Cei care nu au primit inca decizia de revizuire, dar urmeaza sa o primeasca, vor depune ordonanta presedintiala imediat dupa deschiderea procesului de revizuire.
Atentie la data emiterii deciziei de revizuire - deocamdata toate vin cu data de maxim 12 decembrie a.c., data la care s-a judecat la ICCJ, RIL-ul. Parerea noastra este ca, sperau ca ICCJ sa aprobe solicitarea dnei Kovesi. Intrucat ICCJ ne-a dat dreptate noua, este posibil ca alte decizii ulterioare sa nu mai fie trimise, sau ca, in mod ticalos, sa fie emise in continuare decizii, toate fiind datate retroactiv 12 decembrie. La cat de "onesti" sunt, totul este posibil!...


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU